De Meerwaarde Draait Door!

Op 15 juni 2023 vond de eerste keer "De Meerwaarde Draait Door!" plaats! In de gezellige sfeer van De Meerwaarde's huiskamer hadden verschillende mensen een goed gesprek over goed onderwijs.

Leerlingen, ouders, leraren en Raad van Toezicht-leden praatten over vijf onderwerpen die belangrijk waren in het schooljaar 2022-2023 op De Meerwaarde. We wilden graag meningen van leerlingen en ouders horen. We zijn erin geslaagd om meer met leerlingen en ouders te praten, dus "De Meerwaarde Draait Door!" wordt nu elk jaar georganiseerd. We bespraken de volgende onderwerpen en stellingen tijdens dit goede gesprek:

Thema

Stelling

Dichtbij

Alle leerlingen op De Meerwaarde voelen zich gezien en gekend. 

Vrijheid

Leerlingen op De Meerwaarde hebben behoefte aan meer inspraak, ruimte en verantwoordelijkheid.

Verbinding met de buitenwereld

Leerlingen op De Meerwaarde krijgen voldoende kansen om te ontdekken wat ze in de toekomst zouden willen en kunnen en wie ze daarin willen zijn.

Buitenschoolse activiteiten

Voor leerlingen op De Meerwaarde worden voldoende waardevolle activiteiten georganiseerd, zoals excursies, feesten en talentenjachten.

Veiligheid

Leerlingen ervaren tijdens hun schooldag op en buiten De Meerwaarde een goede, open sfeer waarin iedereen aanspreekbaar is.


 

Tijdens drie gespreksrondes praatten we over de stellingen en noteerden we belangrijke punten. We gaan met deze punten aan de slag om te bedenken hoe we verder kunnen gaan met de ideeën die we hebben gekregen.

De mensen die er waren, vonden de bijeenkomst leuk. Iemand zei: "Het was geweldig om te zien hoe iedereen met zijn eigen talenten een positieve middag had met goede gesprekken. We gaan hiermee verder."

De leerlingen die meededen, voelden zich gehoord en gezien. Ze vonden het interessant omdat ze mochten meedenken over schoolzaken. Ze leerden ook hoe docenten denken over dingen.

Catering

Tussen de gespreksrondes door hadden we lekkere hapjes en drankjes, gemaakt door leerlingen van De Meerwaarde. Na afloop was er ook goed eten.

Vervolg

We gaan nadenken over hoe we verder kunnen gaan met De Meerwaarde gebaseerd op wat we hebben besproken. Een groep mensen zal een plan maken voor het schoolbestuur.

We zijn blij met hoe de eerste editie is gegaan. We zijn al bezig met de voorbereidingen voor de tweede editie in 2024!