MEERweten - week 25 - 2019

17-06-2019

WEEK 25 - 18 juni t/m 24

 juni 2019

WEEKOPENING

WAARHEID  
     
  “Iedereen heeft zijn eigen waarheid” zegt men wel eens. En natuurlijk is het zo dat mensen verschillend tegen dingen aankijken. Dat mag. Maar tegelijkertijd kunnen twee tegengestelde meningen niet tegelijk ‘waar’ zijn.

Het kan zijn dat 1 iemand er naast zit, of allebei, maar ‘de waarheid’ blijft vast staan. Waarheid… Zijn wij bereid onze waarheden ter discussie te stellen? Te onderzoeken? Heeft God daar een rol in? Is het wel waar dat Hij er is? Hoe kun je dat nou weten? Welke God is die waarheid dan? We denken er deze week over na.

 
 

MAANDAG 17 JUNI

Wat is waarheid?

Johannes 18:36-38

DINSDAG 18 JUNI

Spreek de waarheid

Exodus 20:16 en Psalm 116:11

WOENSDAG 19 JUNI

De Waarheid maakt vrij

Johannes 8: 31-36

DONDERDAG 20 JUNI

Geest van de Waarheid

Johannes 15:26-27

VRIJDAG 21 JUNI

Dé Waarheid

Johannes 14:1-7

 

 

AGENDA

 
 

Dinsdag 18 juni
PrO ouder-kind avond

 
 

 

NIEUWS - SCHOOLBREED

POLITIE MELDT AANHOUDING VERDACHTE MAN  
     
  Vorige week donderdag hebben ouder(s)/verzorger(s) een e-mail ontvangen over de meldingen die we hebben gehoord met betrekking tot een man die vrouwen lastigviel in Veller en Barneveld-Zuid.

We hebben in dat bericht aangegeven dat we goed contact hierover hebben met de politie, dat de politie de zaak zeer serieus neemt en dat we zelf voorzien in extra surveillance op de momenten dat leerlingen naar en van school gaan. De politie heeft ondertussen laten weten dat er een verdachte is aangehouden in deze zaak. We hopen dat hiermee de onrust die is ontstaan weer is verdwenen. Naar aanleiding van de berichtgeving van de politie gaan we weer over tot reguliere surveillance. Als u naar aanleiding van de situatie vragen of opmerkingen heeft, kunt u contact opnemen met de mentor of teamleider van uw zoon/dochter.

 
 

GOEDE DOELENDAG 12 JULI  

OBSTACLERUN EN WHEELERFUNRACE - GOEDE DOELENDAG  
     
  Ook kunnen de leerlingen met een team meedoen met de obstaclerun en de wheelerfunrace. Inschrijven kan via de mentor t/m 28 juni. Voor de winnaars zijn er mooie prijzen te winnen die beschikbaar zijn gesteld door lokale ondernemers.

Om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor de 10 goede doelen, zijn er sponsorlijsten uitgedeeld in de klassen. Welke klas haalt het meeste geld op en gaat met heel de klas eten bij ‘t Meertje?! Het geld en de sponsorlijsten moeten uiterlijk 5 juli worden ingeleverd bij de mentor.

 
 

AUTO WASSEN  
     
  Voor het goede doel, gaat ons plein M&T uw auto wassen. Er zal een team van kundige leerlingen klaar staan om dit uit te voeren. De hogedrukreiniger staat al klaar samen met de borstel en autoshampoo.

De locatie is aan de achterzijde van ons schoolgebouw, naast PON en bij de garagedeuren. Het bedrag van 4 euro lijkt ons goed voor een win-winsituatie. Graag gepast geld meenemen, als dit kan. De ervaring leert dat er soms een kleine tijd gewacht moet worden. Bekijk dan even ons mooie plein, dan bent u zó aan de beurt.

We heten u van harte welkom, en zegt het voort. Dus ouder(s)/verzorger(s) en bekenden zijn ook van harte welkom.

 
 

EXCURSIEWEEK OP DE VELUWE  
     
  Maandag 3 juni was het zover! De excursieweek Ik Hou Van Holland ging van start. Waar de andere excursieweken startten met een busreis, stapten wij op de fiets en dat viel soms best wat tegen. We bezochten het middelste punt van Nederland en gingen daarna spellen doen bij een boerderij.

Op dinsdag vertrokken we op de fiets via Voorthuizen naar Garderen. Daar bezochten we de bostoren. Deze toren is 40 meter hoog en vanaf die toren kun je over de hele Veluwe kijken. Sommige leerlingen konden de zee zien liggen in de verte. Na een lekkere lunch fietsten we door naar het klimbos in Garderen. Daar heeft iedereen een stuk(je) van zijn en haar grens verlegd. Super knap! En na een stevige pannenkoek vertrok iedereen naar huis.

Woensdagmorgen stapten we in de trein naar Den Haag. Daar hadden we lekker eigen tijd en na een tramritje belandden we in Scheveningen. Daar zagen we echt de zee  Vooral vanaf het Reuzerad was de zee goed te zien!

Donderdag viel het weer wat tegen en gingen we midgetgolven en uitgebreid lunchen.
Voor de innerlijke mens werd goed gezorgd deze week en ook zat de sfeer er goed in!
Wij als begeleiding hebben het erg naar onze zin gehad en we hopen dat de leerlingen ook terug kijken op fijne momenten! Bedankt voor jullie gezelligheid, energie en gesprekjes!

meneer Wieske, meneer Bos, meneer Versteeg, mevrouw Mulder en mevrouw Morren

 
 

GROOT GINKELSE LOOP  
     
  Een aantal medewerkers van De Meerwaarde heeft afgelopen zaterdag 15 juni meegelopen met de Groot Ginkelse Loop in Wekerom. Na weken van intensief trainen waren ze klaar om de vijf kilometer te gaan lopen.

En de toppers hebben het allemaal gehaald!!!. Met dank aan dhr. Bruinink die de training voor zijn rekening nam. De volgende run gaat de Dam tot Damloop worden dit jaar.

Succes allemaal.

 
 
 
 

NIEUWS - UIT DE TEAMS

WORKSHOP SELFIE ROUTE  
     
  Wij hebben met school met projectweek een workshop gedaan, namelijk een selfie route op de fiets. Hierbij mochten we op de fiets door het centrum van Barneveld fietsen en kregen we een blad waar opdrachten opstonden.

Waar we selfies moesten maken. Een voorbeeld is: " maak een selfie bij de fonteinen van het gemeentehuis." Het was super leuk. Deze foto is gemaakt bij De Meerwaarde zelf, omdat we een foto moesten maken met de letters van De Meerwaarde samen met mijn beste vriendin Sanne. Ook hebben wij een prijsje gewonnen voor de leukste foto's. Namelijk een snoepje. Dit is een top school!

Lotte en Sanne

 
 
 

 

Postadres
Postbus 223
3770 AE Barneveld


Bezoekadres
Rietberglaan 6
3771 RD Barneveld
 


Contact
T 0342 404 777
info@demeerwaarde.nl