MEERweten - week 15 - 2021

12-04-2021

WEEK 15 ‚óŹ 13 april t/m 19 april 2021

DAGOPENING

SOCIAL MEDIA  
     
  Bij de dagopeningen denken we deze week na over social media. Het gebruik van social media is in de afgelopen jaren enorm toegenomen. Waarschijnlijk kun je je een leven zonder social media niet voorstellen.

We staan deze week stil bij de leuke kanten van social media, maar ook bij de gevaren. We denken na over hoe we op een sociale en veilige manier met social media om kunnen gaan.

 
 

MAANDAG 12 APRIL

Van alle tijden

Handelingen 17:21

DINSDAG 13 APRIL

Woorden

Spreuken 15: 4

WOENSDAG 14 APRIL

Wat deel je met wie..?

Rechters 16: 16-18

DONDERDAG 15 APRIL

Verslaafd..?

2 Petrus 2: 19

VRIJDAG 16 APRIL

Houd het leuk!

Lucas 6: 31

 

 

NIEUWS - SCHOOLBREED

PROJECTWEEK SOCIAL MEDIA - TWEEDE KLASSEN  
     
  Deze week staat het thema ‘Social Media’ centraal in het 2e leerjaar. In de mentorles wordt een start gemaakt met een les naar keuze uit de lessenreeks De Internethelden: een lespakket over online veiligheid en digitaal burgerschap - (https://beinternetawesome.withgoogle.com/nl_nl/).

Vijf thema’s worden hierin behandeld: verstandig delen, val niet voor vals, beveilig je geheimen, met aardig doen kom je verder, blijf er niet mee zitten. Daarnaast wordt er in verschillende klassen (ook 1e-jaars) een les gegeven over ‘sexting en grooming’ van Toolkit L.O.V.E. Online | Lang leve de liefde.

De dagopeningen gaan ook over ‘hoe om te gaan met Social Media’ en vanavond wordt er in samenwerking met CJG en Iriszorg uit Barneveld een webinar voor ouder(s)/verzorger(s) georganiseerd, om handvatten te geven om thuis het gesprek hierover te hebben met uw kind(eren).

Mocht u dit bericht op tijd lezen en vanavond ook nog willen deelnemen aan het webinar, dan kan dat want er is nog plek!
Aanmelden kan via deze link:
https://cjgbarneveld.webinargeek.com/webinar-social-media

Het begint om 19.30 uur en duurt ongeveer een uur. Inhoud van het webinar:

  • Social Media: waarom en hoe werkt het?

  • De verleidingselementen

  • Risico's Social Media

  • Sexting: hoe het gebeurt en wat de risico’s zijn

  • Signalen van overmatig gebruik Internet

  • Hoe ga ik in gesprek met mijn jongere?

  • Tips voor opvoeders

Mocht u vanavond niet in de gelegenheid zijn om het webinar te volgen, dan kunt u het op een later moment terugkijken. In MEERweten van volgende week wordt de link hiervan gedeeld.

 
 
 
 

NIEUWS - UIT DE TEAMS

GEFIKST!  
     
  De leerlingen van basisschool IKC Juliana zijn blij. Ze kunnen de stepjes en fietsjes weer gebruiken!

De afgelopen weken hebben leerlingen uit de derde klas van het Praktijkonderwijs de steppen en fietsjes opgeknapt. Deze waren door het vele gebruik beschadigd en soms helemaal stuk. Eerst hebben de leerlingen bekeken wat er vervangen en gerepareerd moest worden. Daarna hebben ze op het internet gezocht waar ze de onderdelen konden bestellen. Vervolgens hebben de leerlingen de steppen en fietsjes gerepareerd.
Bijna alle handvatten en trappers moesten vernieuwd worden. Ook moesten er een aantal wielen vervangen worden. Nu het buiten wat warmer wordt, is het fijn dat deze spullen weer gebruikt kunnen worden.

Veel plezier!

 
 
 

 

Postadres
Postbus 223
3770 AE Barneveld


Bezoekadres
Rietberglaan 6
3771 RD Barneveld
 


Contact
T 0342 404 777
info@demeerwaarde.nl