MEERweten - week 03 - 2018

15-01-2018

WEEK 03 - 16 januari 2018 t/m 22 januari 2018

WEEKOPENING

TEGENSTELLINGEN??  
     
 

We zijn net begonnen aan een nieuw jaar: 2018. Het oude jaar, 2017, hebben we achter ons gelaten. Oud & nieuw… is dit een tegenstelling? Of hoort dit juist bij elkaar?

Deze week gaat het over tegenstellingen. In de Bijbel lijken nogal eens tegenstellingen te staan. Zijn dit ook tegenstellingen of horen bepaalde uitspraken bij elkaar. Deze week bespreken we een aantal onderwerpen uit de Bijbel waarbij steeds twee onderwerpen tegenover elkaar staan. We komen er vanzelf achter of het inderdaad tegenstellingen zijn of dat ze bij elkaar horen…

 
 

MAANDAG 15 JANUARI

Jezus als Vriend <> God is heilig

Joh. 15:14,15 | Jes. 6:3-5

DINSDAG 16 JANUARI

Oordeel <> Vrijspraak

Openb. 14:7 | Joh 8:36

WOENSDAG 17 JANUARI

Boosheid <> Liefde

Joh. 2:13-16 | Rom 5:8

DONDERDAG 18 JANUARI

Vreugde <> Verdriet

Psalm 4:8 | Psalm 10:14

VRIJDAG 19 JANUARI

Zichtbaar <> Onzichtbaar

Joh 15:8 | 2 kor 5:7

 

 

AGENDA

 
 

woensdag 17 januari
SOVA ouderavond (alleen PrO)

donderdag 18 januari
Scholenmarkt

woensdag 24 januari
Voorlichting profielkeuze 2 GT en techniek

 
 

 

NIEUWS - SCHOOLBREED

DE MEERWAARDE 'S GOT TALENT 2018  
     
  De kandidaten van De Meerwaarde 's Got Talent zijn bekend!

Juma Mulder (1s2), William van Scharrenburg (2ktr3), Jeroen Davelaar (2gt5), Hizkia Verbeeke (2b1), Latif Rugumira (2b1), Britt Verwoerd (2b1), Rosaley van Oers (3kz3), Esmée van Deuveren (3gt1)), Judith Schouwstra (2gt2), David van Heusden (3gt3), Christie Hódi (2k2), Laura Klok (2gt4), Larissa Achterstraat (1b1), Vera Catsburg (3gt4), Joey van der Hoef (2gt6), Ashley van Veluw (2gt2), Julia van Voskuilen (2gt2), Judith Stapelbroek (2gt1), Renske de Vries (2gt1), Mitchel van den Brink (4gt5) en Deveny Buyn (4kz3).

Binnenkort zijn de kaarten hiervoor verkrijgbaar. Je ontvangt een mail met de mogelijkheid om de kaarten online te bestellen. Check dus af en toe even je inbox!

Jij komt toch ook je klasgenoten aanmoedigen op dinsdagavond 13 maart in het Schaffelaartheater?! Dat zou te gek zijn.

SEE YOU!

 
 

BOEKENPRAAT  
     
  Het Boek van deze week is "Free Run", geschreven door Annemarie Bon.
Ward is een jongen van 15 jaar en is goed in freerunning. Samen met zijn vriend Marnix ziet hij de stad als een grote speeltuin. Wat alleen niemand weet is dat Ward illegaal in Nederland is. Hij heeft geen identiteitsbewijs, volgens de wet bestaat hij niet. Dit komt omdat zijn moeder Venezolaanse is en zijn Nederlandse vader hem nooit heeft erkend.

De moeder van Ward wordt opgepakt door de vreemdelingenpolitie op het moment dat Ward niet thuis is. Zijn moeder wordt uit Nederland gezet en dan staat Ward er ineens alleen voor. Hij wordt opgevangen door zijn vriend Marnix. Maar als de ouders van Marnix er na een week achter komen dat Ward illegaal is, besluit Ward weg te gaan. Hij gaat op zoek naar zijn vader. Als zijn vader hem erkend zal hij Nederlander worden en eindelijk een identiteit krijgen. Met een fiets en een tas vol bagage gaat hij op weg. Wat foto's en een adresboekje zijn de enigste aanknopingspunten. Iedereen die Ward ontmoet waarschuwt hem voor de criminele praktijken van zijn vader. En hij trapt er met open ogen in….

Laat je meeslepen in dit makkelijk te lezen boek en ga samen met Ward een spannend avontuur tegemoet!
Mevr. Kap

 
 
 
 

NIEUWS - UIT DE TEAMS

STAGE ECONOMIE EN ONDERNEMEN  
     
  "Ik ben Dylan van Deutekom en ik zit in 4be1. Ik loop stage bij Auto Valk en het bevalt me echt heel erg. De stage is leuk en soms zwaar, maar het moet en je leert er veel van.

Als er auto's verkocht worden mag ik ze eerst goed schoon maken en poetsen. Ook bij kleine reparaties, zoals banden vervangen en olie verversen mag ik assisteren. Verder doe ik administratieve werkzaamheden en auto's op de website zetten. Later wil ik bij de politie en ik ga eerst een opleiding beveiliging doen."
Dylan van Deutekom uit klas 4be1


"Mijn naam is Mark van de Kaa. Ik zit op De Meerwaarde bij afdeling economie kaderberoepsgericht.
Op de woensdag ga ik stage lopen van half 10 tot 6 uur bij Davelaar Sport in Veenendaal. Het is er erg gezellig en ik moet vaak verschillende dingen doen.
Soms is het druk en soms is het minder druk, maar dat hoort erbij. Klanten adviseren en helpen is erg leuk en bij het afrekenen moet ik goed opletten dat ik alles juist af handel. Ik vind het leuk dat ik tijdens schooltijd een dag stage mag lopen.
Omdat ik zelf ook van sport houd vind ik het een leuke stageplek. Ik heb het erg naar mijn zin."
Mark van de Kaa uit klas 4ke1

 
 

PRAKTIJKONDERWIJS OP BEZOEK BIJ HEMA  
     
  Vlak voor de kerstvakantie heeft klas 4/5 van Praktijkonderwijs Handel en Verkoop genoten van een excursie bij de Hema. Deze leerzame excursie was georganiseerd door de leerlingen zelf!

Twee leerlingen uit de groep die beiden stagelopen bij de Hema, hebben de organisatie op zich genomen en het programma bedacht. Na een lekker en goedkoop ontbijtje kregen we van hen een rondleiding en hadden ze leuke opdrachten bedacht. Zo werden de leerlingen aan het werk gezet met onder andere vullen en spiegelen. Ook hebben ze geoefend met het digitale opzoek systeem.

Het was een verrassend leuke en leerzame dag!

 
 

EXAMENLEERLINGEN EXPOSEREN THEMA 'DROMEN'  
     
  De afgelopen weken zijn de leerlingen van klas 4 Beeldende Vorming druk bezig geweest met de verbeelding van het thema 'dromen'.

De resultaten van dit creatief proces waren afgelopen week te zien in de expo achter de receptie. Een heel mooi overzicht van een grote groep creatieve talenten binnen onze school. Het werkstuk op de foto is van Anneke Klok 4gt8. Hierover zegt zij:" ik heb in mijn werkstuk mijn droomwereld verbeeld. Ik heb een plastic bol gebruikt om een wereld te verbeelden, binnenin die wereld is mijn droomwereld. Ook heb ik vliegende vissen gemaakt, omdat ik in mijn wereld iets zie wat anders is dan normaal. Onder de wereldbol lopen de wortels door, het idee hier achter is dat ik een klein deel van de wereld kan voelen maar niet alles".

 
 
 

 

Postadres
Postbus 223
3770 AE Barneveld


Bezoekadres
Rietberglaan 6
3771 RD Barneveld
 


Contact
T 0342 404 777
info@demeerwaarde.nl