MEERweten - week 38 - 2023

18-09-2023

WEEK 38 ‚óŹ 19 september t/m 25 september 2023

DAGOPENING

Weet wat je zegt  
     
  Misschien zie je ze weleens: posters langs de snelweg (bijvoorbeeld die met de papegaai), op bushokjes of op het station die gaan over vloeken en schelden. Op één van die posters staat: Weet wat je zegt.

Hier willen we deze week samen over nadenken. Welke woorden gebruik je en met welk doel? Per dag spreken we gemiddeld wel 15.000 woorden! Sommige mensen iets minder en sommigen meer. Woorden zijn net als bijen, ze hebben honing en angels. We kunnen kiezen tussen zoete, positieve woorden en giftige, stekende, pijnlijke woorden.

 
 

MAANDAG 18 SEPTEMBER

Woorden zijn als bijen

Jakobus 3:2-5

DINSDAG 19 SEPTEMBER

Spreken is zilver, zwijgen is goud

Prediker 3:7

WOENSDAG 20 SEPTEMBER

Over schelden

Efeze 4:29

DONDERDAG 21 SEPTEMBER

Over vloeken

Exodus 20:7

VRIJDAG 22 SEPTEMBER

Over roddelen

Spreuken 16:28

 

 

NIEUWS - SCHOOLBREED

ONTRUIMING SCHOOLGEBOUW DE MEERWAARDE  
     
  Vandaag, rond het middaguur, werd er in de school een vreemde lucht geconstateerd en kregen wij een melding van een storing in de gastoevoer. Liander heeft dringend geadviseerd tot ontruiming van het schoolgebouw en die ontruiming heeft dan ook plaatsgevonden.

We hebben de leerlingen naar huis laten gaan. De gasinstallatie is inmiddels door BAM gecontroleerd en in orde bevonden. Dat betekent dat de lessen morgen (dinsdag) volgens het rooster kunnen plaatsvinden. Wilt u dit bericht delen met uw kind?

 
 
 
 

NIEUWS - VAN HET MBO

Ruben Boorsma naar de Europees kampioenschappen  
     
  Ruben Boorsma, student Allround Metselaar, is al tweevoudig Nederlands kampioen Metselen en mocht ons land vertegenwoordigen bij de EuroSkills in Gdansk Polen. Deze Barneveldse student hoort bij de beste metselaars van Europa!

Ruben heeft prachtige en ingewikkelde werkstukken gemaakt. Daarmee kwam hij op een 7e plaats te staan. Bij MBO locatie De Meerwaarde en MBO Amersfoort zijn we enorm trots op Ruben!

Het was voor hem een fantastische en onvergetelijke ervaring, die hij de rest van zijn leven mee kan nemen.

Ook dank aan onze stakerholders ReVaBo Oosterbeek en Van Lagen Metselwerken die Ruben tijdens dit gehele traject de mogelijkheid hebben geboden om te trainen voor de kampioenschappen.

Dieuwke de Jong
Teamleider MBO

 
 
 
 

NIEUWS - UIT DE TEAMS

Introductieweek klas 4 PIE  
     
  We zijn alweer een paar weken op school aan het werk en kijken terug op een goede start. De eerste week stond in het teken van kennismaken met verschillende bedrijven in de techniek. Een kijkje achter de schermen van het bedrijf en ontdekken wat er nog meer te doen is in de sector. Op deze manier kunnen de leerlingen zien welke mogelijkheden er zijn met hun opleiding.

Op maandag hebben we elkaar kort op school ontmoet en de vakantie besproken. De drie dagen daarna werden er bedrijven bezocht. Dinsdag is de groep in 3 kleinere groepen verdeeld. De eerste groep ging naar Brandsen installatietechniek Barneveld. Daar werd een dienblad, knelfittingen en een buis gemaakt. De 2e groep heeft een bezoek gebracht aan Brink Moults & Automations Harskamp. Er werd uitleg gegeven over het maken van matrijzen en het samenstellen van de machine. Groep 3 ging op bezoek bij BKL Kootwijkerbroek. Ze kregen uitleg over het gebruik van duurzame energie, warmtepompen en opslag van elektriciteit. Ook zijn ze bij een boring gaan kijken van een warmtepomp en hebben een bezoek gebracht aan een pand waar ze te maken kregen met alles op het gebied van preventie. Op woensdag hebben zij een bezoek gebracht aan van Ee Staalspecialist. Er werd iets verteld over de historie van het bedrijf, er werd een rondleiding gegeven en een vogelvoerhuisje gemaakt. Op donderdag werden we met Leertouwer meegenomen naar een gebouw in Duiven. Vorig jaar zijn we hier ook geweest voor de staalconstructie. Nu zit er in het pand het bedrijf NA-KD. Een volledig geautomatiseerd magazijn met kleding. Leertouwer heeft daar de bekabeling verzorgd. Al met al drie leuke dagen voor de leerlingen en docenten.

De bedrijven hadden een leuk programma bedacht en zo konden de leerlingen in een paar dagen tijd heel wat bijzondere dingen zien. We zijn erg blij dat onze leerlingen bij de bedrijven mochten kijken en dat ze hun best hebben gedaan om er leuks van te maken. Brandsen, Brink, BKL, van Ee en Leertouwer: bedankt voor de gastvrijheid!

Vrijdag waren de leerlingen weer op school. Daar kwamen ze bij elkaar op de afdeling en kregen ze informatie over dit schooljaar. De week werd afgesloten met een kleine barbecue en daarna konden de leerlingen even bijkomen van hun introductieweek.

Team PIE
 

 
   

Keuzevak ZORG & WELZIJN klas 4  
     
  We zijn alweer 4 weken aan de gang. Ook bij het keuzevak Uiterlijke Verzorging van de afdeling Zorg en Welzijn leerjaar 4 wordt hard gewerkt en geoefend aan de basisvaardigheden manicure en gezichtsbehandeling.

Wat waren de leerlingen enthousiast over de nieuwe producten van Pinkgellac, zie hier het prachtige resultaat!

 
 

Excursie Maatschappijleer – Tweede Kamer Den Haag  
     
  Komende dinsdag 26 september zullen de 4e klassen techniek (PIE, BWI en M&T) op excursie naar de Tweede Kamer in Den Haag gaan.

We zullen daar een dagprogramma volgen van www.prodemos.nl en ons laten voorlichten over de politiek.

 
 
 

 

Postadres
Postbus 223
3770 AE Barneveld


Bezoekadres
Rietberglaan 6
3771 RD Barneveld
 


Contact
T 0342 404 777
info@demeerwaarde.nl