MEERweten - week 08 - 2019

18-02-2019

WEEK 08 - 19 februari t/m 25 februari 2019

WEEKOPENING

WAAROM ALTIJD DIE BIJBEL?  
     
 

Zucht je wel eens als de Bijbel weer gepakt wordt? Zouden we echt niet zonder de Bijbel kunnen om iets van God te weten te komen?

Daarover gaat het de komende dagen.

 
 

MAANDAG 18 FEBRUARI

De Bijbel als Gods lamp

Psalm 19: 101-106

DINSDAG 19 FEBRUARI

De hele Bijbel?

2 Timotheüs 3: 14-17

WOENSDAG 20 FEBRUARI

Horen en geloven

Romeinen 10: 8-11

DONDERDAG 21 FEBRUARI

En…actie

Jacobus 1: 22-24

VRIJDAG 22 FEBRUARI

Jezus, Gods woord

Johannes 1: 14-16

 

 

AGENDA

 
 

Woensdag 20 februari
Spreekavond leerjaar 3 en 4 (18.00 – 21.00 uur)

Donderdag 21 februari
Diploma-uitreiking MBO

Maandag 25 februari
Voorjaarsvakantie (t/m vrijdag 1 maart)

 
 

 

NIEUWS - SCHOOLBREED

AFSCHEID DE HEER TROUWBORST  
     
  Deze week neemt de heer Trouwborst, teamleider 4GT, afscheid van De Meerwaarde en ruilt hij, na 15,5 jaar werkzaam te zijn geweest op onze school, De Meerwaarde in voor Guido de Brès in Amersfoort. Daar wordt hij met ingang van 1 maart a.s. directeur VMBO. Een mooie uitdaging!

Na de fusie tussen “Groen van Prinsterer” en “Christiaan Huygens” in 2008, werd de heer Trouwborst teamleider Groen. Samen met dit team heeft hij in de jaren die volgden verschillende mooie onderwijskundige ontwikkelingen in gang gezet, o.a. het werken met leerplanners op het leerplein en Ipad-onderwijs. En …laten we schoolkampioenschappen Paard niet vergeten, die dit jaar opnieuw plaatsvinden en wel op 8 en 9 maart a.s.

Inmiddels is het alweer even geleden dat de heer Trouwborst de switch maakte naar de GT bovenbouw, waar hij als teamleider ook een goede tijd heeft gehad met leerlingen en collega’s. Samen met dit team is hoog ingezet op goede leerlingbegeleiding en het behalen van optimale resultaten.

We hebben de heer Trouwborst leren kennen als een gedreven, ondernemende én ambitieuze collega en we bedanken hem voor zijn bijdrage aan uitdagend, toekomstgericht onderwijs op De Meerwaarde.

We wensen hem veel succes en werkvreugde toe op Guido de Brès en voor de toekomst alle goeds en Gods zegen!

 
 

CIJFERLIJSTEN VMBO LEERJAAR 1 EN 2 - SPREEKAVOND  
     
  De tweede cijferperiode zit erop. Na de voorjaarsvakantie vinden de cijferbesprekingen plaats. Op vrijdag 8 maart a.s. worden de cijferlijsten uitgereikt.

U ontvangt op vrijdag 8 maart per e-mail een uitnodiging voor de spreekavond van woensdag 20 maart a.s. Hiervoor moet u zich digitaal aanmelden, vóór dinsdag 12 maart 17.00 uur!

Instructies hiervoor vindt u in de betreffende e-mail. Uiterlijk maandag 18 maart worden de gesprekken die voor u ingeroosterd zijn op het ouderportaal gepubliceerd.

 
 

STAGE 3GT – NA DE VOORJAARSVAKANTIE  
     
  In de periode van 4 tot en met 15 maart gaan onze 3GT leerlingen stagelopen. Dit is de oriënterende stage. Op deze manier zullen de leerlingen ontdekken hoe het is om te werken en mee te lopen in een bedrijf van hun keuze.

Op basisscholen, bij zorginstellingen, kappers, in horeca of technische bedrijven, overal in onze regio zullen de leerlingen 2 weken lang op diverse ‘werkplekken’ te vinden zijn. We wensen ze leerzame momenten en heel veel plezier toe.

 
 

INDELING EXCURSIEWEKEN  
     
  Na weken van puzzelen hebben we de leerlingen van leerjaar 3 kunnen indelen bij de verschillende bestemmingen. De indeling is vanaf a.s. vrijdag te vinden op de website (leerlingen > excursieweek). De ouder(s)/verzorger(s) van de 3e-jaars krijgen vervolgens een e-mail met daarin de bestemming en een link om het restantbedrag te betalen.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben over de indeling, dan kunt u een e-mail sturen naar excursieweken@demeerwaarde.nl.
Dit kunt u doen tot en met 8 maart!

Commissie Excursieweken

 
 
 
 

NIEUWS - UIT DE TEAMS

Zintuigentuin bij Groen  
     
  Naast ons Natuurcentrum komt een prachtige nieuwe tuin gemaakt door onze eigen leerlingen samen met het bedrijfsleven. In deze tuin worden straks alle zintuigen (ruiken, proeven, voelen, horen en zien) verwerkt.

Onze leerlingen van de afdeling Groen zijn hier de afgelopen periode druk mee bezig geweest. Het idee en uitvoering is in samenwerking met Groei & Bloei Barneveld en de hoveniers Richard van der Meer en De Briellaerd. Wanneer we geen vorst meer verwachten gaan we starten met de beplanting. Half juni hopen we de tuin helemaal klaar te hebben.

We houden jullie op de hoogte.

 
 

POP ART 2 BASIS  
     
  2 basis maakt Pop Art. De leerlingen lieten zich inspireren door Pop Art en maakten hun eigen werk.

Hier zien we werk van leerlingen uit 2b3.

 
 

WERKEN AAN JE TOEKOMST  
     
  De leerlingen van 2GT hadden onlangs een themaweek over “Werken aan je toekomst”.

Enkele leerlingen schreven hierover:

Ik liep stage bij Pleizier en Timmer. Ik vond het daar super en kreeg veel vertrouwen van de mensen van P en T. Ik wil later daar ook mijn vak van maken en daar mijn brood mee verdienen. De collega’s waren ook zeer leuk. Ik ben er gekomen door mijn zwager, dat vond ik zeer handig. Om 6 uur kwam er een einde aan de werkdag en ging ik met een smile op mijn gezicht weer naar huis toe.

Met Themaweek kregen we een boekje waarin we moesten werken. Het ging over de opleiding die je wilt kiezen. We moesten opdrachten maken over wat bij je past. We moesten op een site allerlei eigenschappen kiezen waar je goed in bent. En daarna kreeg je allerlei beroepen die bij je passen. Het blijkt dat BWI het best bij me past. Ik vind BWI ook het leukst.

Ik vond de themaweek heel erg leuk, omdat ik meer over mezelf te weten ben gekomen. Ik heb voor het profiel groen gekozen. Met de stagedag ben ik naar een melkveehouderij geweest. Ik moest daar voer aanschuiven en hooi verdelen op het gebied waar de kalfjes lopen. Ook moest ik koeien scheren. Dat vond ik super leuk. Ik heb er twee geschoren en op een koe een hartje. Ik heb een keuze gemaakt en ik vond de themaweek redelijk gaan.

 
 
 

 

Postadres
Postbus 223
3770 AE Barneveld


Bezoekadres
Rietberglaan 6
3771 RD Barneveld
 


Contact
T 0342 404 777
info@demeerwaarde.nl