Jaarkalender

2017
21 Start schooljaar en programma introductiedagen

PROGRAMMA EERSTE SCHOOLDAGEN

In verband met de zomervakantie is De Meerwaarde gesloten van maandag 11 juli tot en met vrijdag 18 augustus.
Voor leerlingen start de eerste schoolweek op maandag 21 augustus

Hieronder vind je het programma van de eerste schooldagen:

VMBO:

Leerjaar 1:

Basis en Kader en GT


Leerjaar 2:

Basis ►

Kader ►

GT ►


Leerjaar 3:

Basis en Kader:

BWI
Economie
Groen
PIE en M&T
Zorg & Welzijn

Gemengd Theoretisch:

GT


Leerjaar 4

Basis en Kader:

BWI
Economie
Groen
PIE en M&T
Zorg en Welzijn

Gemengd Theoretisch:

GT

Praktijkonderwijs:


Leerjaar 1, 2, 3, 4 en 5

Alle leerjaren PrO

 

 

2017-08-21 07:02:00 2017-08-21 07:02:00 Europe/Amsterdam Start schooljaar en programma introductiedagen PROGRAMMA EERSTE SCHOOLDAGEN In verband met de zomervakantie is De Meerwaarde gesloten van maandag 11 juli tot en met vrijdag 18 augustus. Voor leerlingen start de eerste schoolweek op maandag 21 augustus.  Hieronder vind je het programma van de eerste schooldagen: VMBO: Leerjaar 1: Basis en Kader en GT ► Leerjaar 2: Basis ► Kader ► GT ► Leerjaar 3: Basis en Kader: BWI ► Economie ► Groen ► PIE en M&T ► Zorg & Welzijn ► Gemengd Theoretisch: GT ► Leerjaar 4 Basis en Kader: BWI ► Economie ► Groen ► PIE en M&T ► Zorg en Welzijn ► Gemengd Theoretisch: GT ► Praktijkonderwijs: Leerjaar 1, 2, 3, 4 en 5 Alle leerjaren PrO ►     Barneveld
30 1e voorlichtingsbijeenkomst dyslexie leerjaar 1

Naar de middelbare school gaan is leuk, maar wat nu als je dyslexie hebt? Weten de leraren het wel? Hoe word ik met mijn dyslexie geholpen in de lessen? Waar heb ik recht op bij het maken van toetsen? Allemaal vragen die nieuwe leerlingen en hun ouders hebben. 

Daarom zijn er op woensdagavond 30 augustus, dinsdagavond 5 september en maandagavond 11 september informatieavonden voor ouders/ verzorgers van de kinderen met een dyslexieverklaring die na de zomervakantie in klas 1 van basis, kader of GT komen. De avonden zijn van 19.30 uur tot ca. 21.00 uur.

Tijdens de bijeenkomsten wordt uitgelegd over de begeleiding van dyslectische leerlingen bij ons op school. Diverse hulpmiddelen en faciliteiten worden besproken.
U krijgt hiervoor een uitnodiging als de dyslexieverklaring bij ons op school aanwezig is.

In de eerste weken zullen ook de leerlingen uitgenodigd worden voor leerlingbijeenkomsten. Net als bij de informatieavonden voor ouders, krijgen ook zij uitleg over de begeleiding van dyslectische leerlingen op De Meerwaarde.
Leerlingen krijgen via hun mentor te horen wanneer en waar ze moeten zijn voor de bijeenkomst.

Voor leerlingen uit de schakelklas en het praktijkonderwijs met een dyslexieverklaring verwijzen we naar hun mentor.

Dyslexiecoaches
Dhr. A. Korevaar
Mevr. G. Kluvers

2017-08-30 10:42:00 2017-08-30 10:42:00 Europe/Amsterdam 1e voorlichtingsbijeenkomst dyslexie leerjaar 1 Naar de middelbare school gaan is leuk, maar wat nu als je dyslexie hebt? Weten de leraren het wel? Hoe word ik met mijn dyslexie geholpen in de lessen? Waar heb ik recht op bij het maken van toetsen? Allemaal vragen die nieuwe leerlingen en hun ouders hebben.  Daarom zijn er op woensdagavond 30 augustus, dinsdagavond 5 september en maandagavond 11 september informatieavonden voor ouders/ verzorgers van de kinderen met een dyslexieverklaring die na de zomervakantie in klas 1 van basis, kader of GT komen. De avonden zijn van 19.30 uur tot ca. 21.00 uur. Tijdens de bijeenkomsten wordt uitgelegd over de begeleiding van dyslectische leerlingen bij ons op school. Diverse hulpmiddelen en faciliteiten worden besproken. U krijgt hiervoor een uitnodiging als de dyslexieverklaring bij ons op school aanwezig is. In de eerste weken zullen ook de leerlingen uitgenodigd worden voor leerlingbijeenkomsten. Net als bij de informatieavonden voor ouders, krijgen ook zij uitleg over de begeleiding van dyslectische leerlingen op De Meerwaarde. Leerlingen krijgen via hun mentor te horen wanneer en waar ze moeten zijn voor de bijeenkomst. Voor leerlingen uit de schakelklas en het praktijkonderwijs met een dyslexieverklaring verwijzen we naar hun mentor. Dyslexiecoaches Dhr. A. Korevaar Mevr. G. Kluvers Barneveld